Известие

Collapse
No announcement yet.

Касетофон - код

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Касетофон - код

Здравейте. Явно аз съм нещо тъп, но и след ровене и тук, и в Гугъл - ще питам. Та въпросът - как да си вкарам кода в радиото. По-долу слагам и снимка. Каквото и да правя, каквито и комбинации да натискам от копчета - изобщо никакви цифри не мога да въведа - постоянно си стоят само тия "тирета". Пробвах всякакви "хитрини" - и да "рестартирам" - и акумулаторът бе сума ти време откачен, и радиото бе пуснато докато автомобилът работи, и само на контакт стоя (между другото - като е на контакт-само се изключва радиото на 30-та минута)- и нищо. Какво пропускам?

https://drive.google.com/file/d/0B7m...ew?usp=sharing

...
    Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 23:19.

Comment

ял съм го тоя няколко пъти и винаги се оправя с процедурата: - един час на контакт с включено радио.
      нАй-много 2-3 минути след 60те се появява и "code

за пръв път чувам за работещ двигател. може и да става-не знам!
      sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

...
        Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 23:20.

Comment

Благодаря за съветите! Почти съм убеден, че се спираше само радиото на 30-та минута дори и на работещ двигател - но пак ще пробвам. Въвеждането си е без някакви пинизи, нали - просто си набирам номерата?

Е ли възможно да не ме "пуска", ако има нещо грешно свързано по колоните? Предният собственик е творил нещо (с друг касетофон) и кабелите на евробуксата са яко кълцани и снаждани после...

Comment

...
            Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 23:20.

Comment

аз го апнах тоя със 20 мин и изключва радиото при смяната на радио към заводско такова (само че моето е от фейслифт ) ето я и моята тема

Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
              sigpic

Comment

...
                Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 23:21.

Comment

Няма такива филми, като да трябва да работи моторът. Достатъчно е колата да е на контакт, т.е - да има +12V на пин 3 от конектор "A" на радиото. Виж схемата.
                  За да се гаси след определено време, означава най-вероятно, че радиото не "разбира", че колата е на контакт.
                  Причината за отсъствието на това захранване може да се дължи и на изгорял предпазител F1.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

...
                    Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 23:21.

Comment

Първоначално публикувано от nickgaidarov Покажи съобщение
                      Към колегата, пуснал темата - ако имаш свободно време, пробвай нещата от горния пост. Резултатът от тях за мен е ясен и без да идвам при теб да гледам на място какво правиш по колата. Всъщност ако си от Пловдив, бих могъл да дойда. В крайна сметка по мое мнение е по-добре да направиш това, което се препоръчва от Алфа Ромео и което е доказано от практиката, а не да се доверяваш на "теоретични разработки" и неистово ползване на функциите Copy/Paste. Изборът си е твой.
                      неистово ползване на функциите Copy/Paste
                      Без посочване на оригинален източник, как се казваше?
                      Плагиатство?
                      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Виждам, че на някои "колеги" им е трудно да осмислят това, което съм написал, но вероятно имат друго обяснение за гасенето на радиото след определено време.

Конкретен въпрос към тях:

Как радиото разграничава между това, дали колата е само на контакт и това дали е на контакт и моторът работи?

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

...
                          Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 23:22.

Comment

Първоначално публикувано от nickgaidarov Покажи съобщение

А защо питаш нас? Нали на нищо от това, което пишем, ни нямаш вяра. Питай самата кола - тя ще ти каже, тъй като наистина ги разграничава. Можеш да ползваш свободно всичките си теоретични разработки, както и гореспоменатите функции. Сега е моментът...
                            Питам, защото аз изказах едно твърдение и го аргументирах.

За разлика от това, ти написа:

"Към колегата, пуснал темата - ако имаш свободно време, пробвай нещата от горния пост. Резултатът от тях за мен е ясен и без да идвам при теб да гледам на място какво правиш по колата"

В тази връзка аз моля да уточниш какъв е този "ясен резултат" и да обясниш на технически език, защо смяташ, че се очаква той (ясния резултат).

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

...
                              Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 23:23.

Comment

Working...
                              X